top of page

Sat, 14 Oct

|

Ljubljana

SILA Bazaar

30th SILA Bazaar

Registration is closed
See other events
SILA Bazaar
SILA Bazaar

Time & Location

14 Oct 2023, 10:00 am – 5:00 pm

Ljubljana, Stritarjeva ulica, 1000 Ljubljana, Slovenia

About the Event

Pričakujte 40 stojnic držav z vseh koncev sveta. Ob Mestni hiši se pogovorite s predstavniki društev, ki jih bo letošnji Bazar podprl. Ne gre na tem mestu pozabiti, da bomo del izkupička namenili tudi družinam prizadetih v letošnjih poplavah. Na odru pred Magistratom pričakujte zanimiv program skozi celoten dan z nastopi gostujočih držav.

Kako lahko pomagate vi? Zelo preprosto: obiščite bazar, spoznajte ljudi držav na stojnicah, kupite njihove značilne izdelke, okušajte njihove nacionalne dobrote, pripravljene s strani kulinaričnih mojstrov teh držav, prispevajte na naš račun: …... V Sloveniji pravimo, da vsak evro šteje, zato prispevajte po svojih močeh. Predvsem pa ponesite dobro ime SILA IWCL v svoj kraj, v svojo ulico in se počutite del velike svetovne družine v malem, ki se zbere ta dan za dober namen v Ljubljani.

Skozi 3 desetletja je društvo SILA IWCL gradilo podobo močne in plemenite skupnosti žena iz celega sveta, ki so prihajale, ostale in odhajale iz Slovenije, s seboj pa odnesle vtis naše male, a nepozabne dežele. Ni bilo vedno lahko, tudi začeti ne, ko je bila Slovenija še čisto novo nastala država, a skozi dobra dejanja nam uspeva prepričati tisoče.

Danes je SILA IWCL moč, ki skupaj z pridruženimi ambasadami vrača Sloveniji svoj prispevek za dober namen. In letos smo šli še dlje: poleg župana Ljubljane, ki že 3.leto gosti dogodek na prostem, smo s pomočjo soproga predsednice države, dr. Aleša Musarja, k sodelovanju povabili nekatere župane slovenskih občin.

SKUPAJ ZMOREMO, zato, ker želimo in ker je prav, da Slovenija stopi skupaj, ne le v času naravnih katastrof, pač pa tudi takrat, ko nam gre dobro.

Share This Event

bottom of page